1

ZGODOVINA

Stavba je bila projektirana kot samski dom za bivanje delavcev, ki so delali večinoma v Rudniku Trbovlje – Hrastnik, Termoelektrarni Trbolje ter v drugih tovarnah v regiji.

Stavbo so delno čez nekaj let preuredili v dijaški dom in potem spet v samski dom.

 

  • 1981: Izdaja gradbenega dovoljenja, investitor Rudnik Trbovlje - Hrastnik
  • 1983: Dokončanje stavbe
  • 1986: Delna predelava bloka v dijaški dom
  • 2015: Stavbo kupi družina Novak iz Maribora

 

PRENOVA STAVBE

Stavba je od leta 1983 doživela nekaj prenov zato, da se je prilagajala potrebam časa. Zadnja večja prenova je bila v obdobju 2000 – 2003.
ENERGETSKA PRENOVA
V stavbi izvajamo energetsko sanacijo zato, da bomo porabili manj toplote za ogrevanje. Najprej bomo vgradili toplotne črpalke za ogrevanje, v kasnejših fazah pa bomo izvedli tudi sanacijo oken in toplotnih mostov. Naš cilj pri energetski prenovi je, da zmanjšamo porabo energije za 50 %, ugodje bivanja pa zadržimo nespremenjeno.

 

PRENOVA SOB IN KOPALNIC

Z nakupom stavbe je novi lastnik začel z intenzivno prenovo bivalnih enot. Delno smo že prenovili 12 sob od katerih jih ima sedaj 7 kuhinjsko nišo s čemer postavljamo pogoje, da bodo bivalne enote postale PRAVI DOM našim najemnikom. Pričenjamo pa z obsežnejšo sanacijo kopalnic, ki jo bomo končali do konca leta 2015.

 

graf

Zakaj bivati pri nas

Bivanje v našem Sončnem bloku je enostavno in prilagodljivo. Praviloma so najemniki pri nas nekaj let, drugi pa kot turisti prespijo samo nekaj dni.

preberite več

 


 

Kako do Nas ?

map

Trbovlje so majhno mesto ob Savi, ki je dobro povezano z drugimi kraji.
20 minut je vožnje do avtoceste Lendava - Koper...
30 minut je vožnje do Celja...
50 minut je vožnje do Ljubljane...

preberite več

© Copyright 2015 Sončni Blok - All rights reserved. | une création graphimedia